Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσιότητα - Εκδηλώσεις

Ένας χρόνος EquiFund [5/6/2019]


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου, εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου επενδυτικής δραστηριότητας του EquiFund που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, (ΕΠΑνΕΚ ΕΣΠΑ 2014 – 2020) το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και πλήθος θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης, άνοιξε τη συνάντηση αναφερόμενος στο EquiFund ως «το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης και ήρθε να καλύψει τόσο την έλλειψη επενδύσεων στην καινοτομία όσο και την ενίσχυση της εφαρμοσμένης ακαδημαϊκής έρευνας, καθώς και την ενίσχυση των δυναμικών εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Pier Luigi Gilibert, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, o οποίος υπογράμμισε την υποστήριξη που έχει λάβει η πρωτοβουλία του EquiFund τόσο από τις ελληνικές αρχές όσο και από περίπου 150 λοιπούς θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης, παρουσίασε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που απευθύνονται τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, μέσω των οποίων αναμένεται να οικοδομηθεί με τρόπο συστηματικό και με όρους συνέπειας και συνέχειας ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα που βασίζεται στην Οικονομία και την Κοινωνία της Γνώσης, αλλά και τη Γνώση και την Καινοτομία που προκύπτουν από την επιστημονική Έρευνα αποσκοπώντας στην άμβλυνση των ανισοτήτων και το κοινωνικό όφελος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής, ο προϊστάμενος της μονάδας REGIO G3 Ελλάδας και Κύπρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Willebrordus Sluijters, και ο κ. Γιώργος Γιακουμάκης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις 47 συνολικά επιχειρήσεις που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί μέσω του EquiFund με ποσό πλέον των 32 εκατ. ευρώ, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η πρωτοβουλία στον πρώτο χρόνο επενδυτικής λειτουργίας της. Ο κ. Κορκολής επισήμανε ιδιαίτερα  ότι «με βάση τα αποτελέσματα από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του EquiFund δικαιώνεται η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης το 2016, για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός οικοσυστήματος με εναλλακτικές πηγές άντλησης κεφαλαίων για τις καινοτόμες και εξωστρεφείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους νέους επιστήμονες».

Τέλος, ο κ. Κοσμάς Έλληνας, συν-ιδρυτής της εταιρείας καινοτομίας Nanoplasmas, τεχνοβλαστού του Ερευνητικού Κέντρου Δημόκριτος, παρουσίασε την εταιρεία και την υποστήριξη που έλαβε από ένα από τα υπο-ταμεία του EquiFund. Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Γιάννης Τσακίρης, Προϊστάμενος Τμήματος του Mandate Management Equity του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.


ΕπιστροφήPrint out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19