Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσιότητα - Εκδηλώσεις

EquiFund Event, είναι μόνο η αρχή! [19/4/2018]


Ως ιδιαίτερα επιτυχημένη, μπορεί να χαρακτηριστεί η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Απριλίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, του Ιδρύματος Ωνάση, για τη παρουσίαση του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών ΤΑΕΣΥΜ -  EquiFund. Το Ταμείο ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 με κεφάλαια ύψους 200 εκ ευρώ από συγχρηματοδοτούμενους πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία – ΕΠΑνΕΚ» του ΕΣΠΑ και 60 εκ ευρώ από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων -ΕταΕ.

Το Ταμείο θα συν-επενδύει με ιδιώτες επενδυτές σε ελληνικές καινοτόμες και δυναμικές επιχειρήσεις όλων των σταδίων ανάπτυξης, μέσω 9 επιλεγμένων επενδυτικών funds.   Επίσης θα συμμετάσχει  η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων – ΕΤΕπ  με πόρους ύψους 40 εκ ευρώ από το πακέτο Γιούνκερ. Συνολικά, με την μόχλευση των δημόσιων συγχρηματοδοτούμενων πόρων, αναμένεται να διατεθούν  μέσω της επενδυτικής αυτής πλατφόρμας, πάνω από  500 εκ. ευρώ.   

Την εναρκτήρια εκδήλωση του EquiFund παρακολούθησε ένα πολυπληθές κοινό αποτελούμενο από ερευνητές, επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη του δημοσίου τομέα, ενώ μεταδόθηκε και ζωντανά μέσω διαδικτύου με μεγάλη συμμετοχή. Οι  ομιλητές της εκδήλωσης προέρχονταν τόσο από τον επιχειρηματικό όσο και από τον επενδυτικό τομέα με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα  επιμέρους επενδυτικά σχήματα του EquiFund. Αναμφίβολα ο συντονιστής της εκδήλωσης Paul Papadimitriou έδωσε έναν φρέσκο και δυναμικό τόνο στην εκδήλωση, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί η παρουσία του του Pier Luigi Gilibert Γενικού Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Αλέξανδρου Χαρίτση.  Αξίζει να τονιστεί ότι στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η προσφώνηση του οποίου, έγινε με τη χρήση μιας ελληνικής τεχνολογικής πλατφόρμας αυτόματης ανάγνωσης. 

Στον κορμό της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες  τόσο οι παρουσιάσεις επιτυχημένων επιχειρηματιών, όπως του ισπανού Javier Perez – Tenessa De Block, της αμερικανίδας Julie Holmes και του Μάρκου Βερεμή, όσο και οι παρουσίες των fund managers οι οποίοι με συντονιστή τον Χάρη Μακρυνιώτη, παρουσίασαν το σημαντικά σημεία που εξετάζουν οι επενδυτές ανάλογα με το επενδυτικό παράθυρο στο οποίο ανήκουν: Παράθυρο Καινοτομίας (Innovation window),  Επιχειρηματικής Εκκίνησης (Early Stage window) και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (Growth window). Μετά το πέρας των ομιλιών οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν απευθείας με τους επενδυτές ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσουν άμεσα τις διεργασίες για να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Θα πρέπει να τονιστεί η αρτιότητα από οργανωτικής άποψης της εκδήλωσης  και ο δυναμικός της χαρακτήρας. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων – ΕταΕ,  που είναι ο φορέας λειτουργίας του ΤΑΕΣΥΜ – EquiFund. Το Ίδρυμα Ωνάση, επίσης συν-επενδυτής στο EquiFund, φιλοξένησε την εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το EquiFund αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικότατο όχημα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και για την αξιοποίηση του ιδιαίτερα αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας. Το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού και των επενδυτών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη ραγδαία ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και του αντίστοιχου οικοσυστήματος, με προφανή οφέλη για την οικονομία.

Περισσότρες πληροφορίες για το EquiFund δείτε εδώ 



Συνημμένα Αρχεία
20/4/2018 Φωτογραφικό άλμπουμ της εκδήλωσης
Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19