Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσιότητα - Εκδηλώσεις

Εκδήλωση παρουσίασης αποτελεσμάτων Δράσης του ΕΠΑνΕΚ από το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά στο πλαίσιο του #EUinmyregion [18/6/2021]


Από τις 23 έως και τις 25 Ιουνίου 2021 πραγματοποιείται από το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” ένα διαδικτυακό τριήμερο παρουσιάσεων και δημιουργικού διαλόγου» σχετικά με τα αποτελέσματα έργων της «Δράσης Στρατηγικής Ανάπτυξης Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων» του ΕΠΑνΕΚ. Βασική επιδίωξη της Δράσης υπήρξε η ενίσχυση της βασικής έρευνας, της βιομηχανικής/εφαρμοσμένης και της πειραματικής ανάπτυξης και η εν δυνάμει αξιοποίηση των αποτελεσμάτων που προκύπτουν με την υλοποίηση έργων υψηλής ερευνητικής και επιστημονικής στάθμης στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης 2014-2020.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν επιτεύγματα ερευνητικών Δράσεων, καινοτόμες τεχνολογίες στα Μεγάλα Δεδομένα, το Βιομηχανικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη Γλωσσική Τεχνολογία, τεχνολογικές λύσεις στον Πολιτισμό, με πλήθος σχετικών εφαρμογών. Πρόκειται για τα αποτελέσματα των έργων και των τριών Ινστιτούτων του ΕΚ «Αθηνά» (Ινστιτούτο Επεξεργασίας ΛόγουΙνστιτούτο Βιομηχανικών ΣυστημάτωνΙνστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων).

Ταυτόχρονα, ομάδες επιστημόνων, ερευνητών, φοιτητών διαφόρων κλάδων (ενδεικτικά Πληροφορικής, Βιβλιοθηκονομίας, Επικοινωνίας και ΜΜΕ/Δημοσιογραφίας) προσκαλούνται να λάβουν μέρος στο Datathon που θα διεξαχθεί, με προκλήσεις–προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την υλοποίηση των έργων και προσφέρονται για περαιτέρω αξιοποίηση και διερεύνηση λύσεων.

Η διαδικτυακή εκδήλωση «Ημέρες Δράσης» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας επικοινωνίας Europe in my Region 2021 που αποσκοπεί στην ανάδειξη της Δράσης και των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, αλλά είναι απαραίτητη η εγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης.


Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19