Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
6/7/2020 - Παρουσίαση Έκθεσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 «Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις» στο πλαίσιο του EU in my Region

Στις 13 Ιουλίου 2020 στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στις 19:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ όπου θα παρουσιαστεί η έκθεση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 «Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις», στόχος της οποίας είναι η ανάδειξη και ανάλυση διαστάσεων του «ψηφιακού μετασχηματισμού» σε επίπεδο μικρών επιχειρήσεων.

Το πρώτο μέρος της έκθεσης εστιάζει σε ζητήματα που αφορούν στην ψηφιακή ωριμότητα και προσαρμογή των μικρών επιχειρήσεων, το βαθμό ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας από τις μικρές επιχειρήσεις, τις αναδυόμενες ανάγκες σε ψηφιακές δεξιότητες καθώς και το επίπεδο επενδύσεων στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ αποτυπώνονται συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής για την ψηφιακή ανάπτυξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Στο δεύτερο μέρος της Έκθεσης, αποτυπώνεται ένα αναλυτικό πλαίσιο κατανόησης των ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών, σε επίπεδο επιλεγμένων τομέων εφαρμογής (π.χ. ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα, γεωργική παραγωγή, μεταποίηση, κατασκευές) καθώς και σε συνάρτηση με σχετικές πτυχές, επιδράσεις και προεκτάσεις (π.χ. δομή απασχόλησης, δεξιότητες, χρηματοδότηση).

Η έρευνα έχει συγχρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Προγράμματος «Παρεμβάσεις για την συστηματική πρόγνωση και παρακολούθηση μεταβολών του παραγωγικού περιβάλλοντος και την υποστήριξη των δράσεων ανάπτυξης και προσαρμοστικότητας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων» η οποία χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και εθνικούς πόρους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας EUinMyRegion.

H παρουσίαση θα προβληθεί και μέσω Live streaming στη διεύθυνση: https://www.facebook.com/imegsevee/live/ καθώς και στο κανάλι της ΓΣΕΒΕΕ στο YouTube.

Περισσότερες πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής

 


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19