Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
18/9/2020 - «Υποπρόγραμμα 4» του ΤΕΠΙΧ ΙΙ με πρόσθετους πόρους

Tο Υποπρόγραμμα 4 της Δράσης Επιχειρηματική Χρηματοδότηση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ αφορά δάνεια συνεπένδυσης, (με ποσοστό 5% ΕΑΤ : 95% Τράπεζες) με επιδότηση του επιτοκίου για δύο έτη. Στον πλαίσιο του υποπρογράμματος 4, προστίθενται επιπλέον πόροι ΤΕΠΙΧ ΙΙ ύψους 180 εκ. ευρώ, διαμορφώνοντας τα συνολικά συνεπενδυόμενα κεφάλαια ΕΑΤ - Τραπεζών και για τα τέσσερα υποπρογράμματα σε περίπου 2,3 δις ευρώ (EAT: 1,003 δις – Τράπεζες: 1,297 δις ευρώ).

Επιλεξιμότητα: Το Υποπρόγραμμα 4 αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση δανειοδότησης στο πλαίσιο του Υποπρογράμματος 3, αλλά δεν εγκρίθηκε καμία εκ των αιτήσεών τους λόγω μη διαθεσιμότητας πόρων.

Δεν είναι επιλέξιμες να δανειοδοτηθούν στο υποπρόγραμμα 4, επιχειρήσεις οι οποίες έχουν λάβει ένα τουλάχιστο δάνειο στα πλαίσια του υποπρογράμματος 3 του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ή έχουν λάβει δάνειο με εγγύηση από το «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID 19».

Σημειώνεται ότι δεν θα λειτουργήσει εκ νέου το Πληροφοριακό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων για να δεχθεί νέες προτάσεις, αλλά οι τράπεζες θα υποβάλλουν προς έγκριση τα αιτήματα τα οποία τους είχαν ήδη υποβληθεί και η  δανειοδότηση τους δεν επετεύχθη λόγω των περιορισμένων πόρων του προγράμματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του  του συγχρηματοδοτούμενου ταμείου «ΤΕΠΙΧ ΙΙ και για τα τέσσερα υποπρογράμματα ανέρχεται σε περίπου 2,3 δις ευρώ (EAT: 1,003 δις – Τράπεζες: 1,297 δις ευρώ).

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δείτε την τελευταία τροποποίηση της Πρόσκλησης εδώ


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19