Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
29/9/2020 - Επένδυση σε startup που έχει χρηματοδοτηθεί από το EquiFund

Μια νέα μεγάλη επιτυχία στην ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα ανακοινώθηκε πρόσφατα, στην οποία σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το ΕΠΑνΕΚ.

Συγκεκριμένα, η εταιρία Netdata, η οποία σχεδιάζει λογισμικό παρακολούθησης της  απόδοσης υπολογιστικών συστημάτων (server monitoring),  προσέλκυσε πρόσθετη επένδυση ύψους 14,2 εκατ. δολ. από την Αμερικάνικη  Bessemer Venture Partners.

Η Netdata έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντικά κεφάλαια από διεθνή funds σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αποτελώντας ίσως κατΆ αυτό τον τρόπο μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές startups.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρώτος γύρος χρηματοδότησης (seed), της συγκεκριμένης εταιρίας χάρη στον οποίο επιτέλεσε και τα πρώτα της βήματα, πραγματοποιήθηκε από την Marathon Venture Capital, τον Σεπτέμβριο του 2018, με ύψος χρηματοδότησης 1,5 εκατ. δολ.

Η Marathon Venture Capital αποτελεί ένα από τα Funds του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών ΤΑΕΣΥΜ – EquiFund το οποίο λειτουργεί με κεφάλαια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020).

Η αρχική χρηματοδότηση από το EquiFund μιας ιδιαίτερα καινοτόμου ελληνικής επιχείρησης με εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας της, στην οποία έχουν επενδυθεί  περισσότερα από 30 εκ. δολάρια σε μόλις 2 χρόνια, έρχεται να προστεθεί ως μια ακόμη ιστορία επιτυχίας του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου που έχει μεταμορφώσει τον χάρτη της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Σημειώνουμε ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια του EquiFund είναι συνολικά 448 εκ. ευρώ με την ακόλουθη σύνθεση των κεφαλαίων: 200 εκατ. ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΤΠΑ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), 60 εκατ. ευρώ από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF) και 31 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ).   Εκτός από τους δημόσιους πόρους, ο τρόπος λειτουργίας του EquiFund εξασφαλίζει τη μόχλευση και σημαντικών ιδιωτικών κεφαλαίων σημερινού ύψους 157 εκατ. ευρώ.

Συνολικά ως τώρα 98 επιχειρήσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας έχουν ωφεληθεί από το EquiFund  ενώ σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα συναντήσουμε και άλλες ανάλογες ιστορίες επιτυχίας.


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19