Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
16/5/2017 - Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Επισκεφτείτε την ποτοποιία Τεντούρα Κάστρο - Χαχαλής για γευσιγνωσία αλκοολούχων ποτών και cocktails από 100% φυσικά εκχυλίσματα

Τίτλος Εκδήλωσης: Γευσιγνωσία «SCIENCE & SPIRITS»

Ημερομηνία: 23/5/17 και ώρα: 18:00-21:00

Χώρος: Ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ, Αγ. Νικολάου 95, Πάτρα.

Πόλη: Πάτρα

Η ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ προσκαλεί το κοινό σε μία πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «SCIENCE & SPIRITS» η οποία περιλαμβάνει γευσιγνωσία αλκοολούχων ποτών και cocktails από 100% φυσικά εκχυλίσματα.

Έμπειροι bartenders θα χρησιμοποιήσουν ως βάση τα εν λόγω ποτά για να δημιουργήσουν cocktails που θα προσφερθούν στο κοινό. 

Η επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Υποστήριξη Νέων Επιχειρήσεων για Δραστηριότητες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης» του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΣΠΑ 2007-2013) με φορέα υλοποίησης την ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ.

Σκοπός του έργου ήταν η παρασκευή νέων ή βελτιωμένων αλκοολούχων ποτών και γλυκισμάτων που θα περιέχουν φυσικά συστατικά με δυνητικές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, αξιοποιώντας τους αντιμικροβιακούς και αντιοξειδωτικούς παράγοντες των αιθέριων ελαίων και των εκχυλισμάτων τους.  Τα αλκοολούχα ποτά προέκυψαν ως προϊόντα έρευνας κατά τη διάρκεια επιστημονικών μελετών της ποτοποιίας σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.  

Κατά την διάρκεια της επιστημονικής έρευνας, αναλύθηκαν και μελετήθηκαν τα εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια του γλυκάνισου ως συστατικού του Ούζου και του Τσίπουρου Κάστρο που παράγει η εταιρεία, της κανέλλας και της μαστίχας Χίου ως συστατικών του ηδύποτου (λικέρ) Τεντούρα Κάστρο, αλλά και πλήθος βοτάνων, σπόρων και φρούτων ως συστατικών των αλκοολούχων ποτών που παρασκευάζει η ποτοποιία μας. Τα ανωτέρω εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια αναλύθηκαν, επίσης, ως περιεχόμενα σε λουκούμια και ξερολούκουμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο “Annual Conference and Exhibition on Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements” που πραγματοποιήθηκε το 2014 στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο κοινό σε ημερίδα που διοργάνωσε η ποτοποιία μας το 2015 στο Επιμελητήριο Αχαΐας, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Θετικά ανταποκρίθηκαν οι επιστημονικοί, διοικητικοί και πολιτικοί φορείς της πόλης των Πατρών. Επιπροσθέτως, τα ερευνητικά αποτελέσματα γνωστοποιήθηκαν από δημοσιεύματα του τοπικού και πανελλήνιου Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού.

Το 2016 αποκτήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του ΟΒΙ, κατοχυρώνοντας την αποκτηθείσα κατά την διάρκεια του Έργου γνώση και τα αποτελέσματα αυτής.

Ιστοσελίδα για πληροφορίες: www.castro-spirits.gr

Δειτε εδώ την καλή πρακτική: http://www.antagonistikotita.gr/greek/worksResultsFull.asp?id=162

Διοργανώτρια Αρχή:  ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19