Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
17/5/2017 - Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετέχει στα Open Days 2017! Εκδήλωση: "Μάνη, το ταξίδι της πέτρας στο χρόνο και τον τόπο" στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης

Τίτλος Εκδήλωσης: "Μάνη, το ταξίδι της πέτρας στο χρόνο και τον τόπο": Ερμηνευτικές ξεναγήσεις υπό την συνοδεία πιάνου.

Ημερομηνία: 18/5/17 και ώρα: 21:00-23:00

Χώρος: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης (Παλαιό Παρθεναγωγείο)

Πόλη: Γύθειο

Ιστοσελίδα για πληροφορίεςwww.kpmanis.gr 

Διοργανώτρια Αρχή: Δήμος Ανατολικής Μάνης 


Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης συμμετέχει στην Καμπάνια η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) και παράλληλα γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων διοργανώνοντας πρόγραμμα δωρεάν ερμηνευτικών ξεναγήσεων "Μάνη, το ταξίδι της πέτρας στο χρόνο και τον τόπο" υπό την μελωδία του πιάνου, στο χώρο του ΚΠΑΜ την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 21:00 - 23:00

Το Κέντρο Πολιτισμού είναι ένα σύγχρονο μουσείο πόλης, το οποίο μιλά για την Μάνη, την ιστορία και τους ανθρώπους της. Αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι Μανιάτες προσάρμοσαν τη ζωή τους στη Μάνη, σε διαφορετικές χρονικές και ιστορικές περιόδους. Στεγάζεται στο Παλαιό Παρθεναγωγείο, ένα κτίριο ιστορικό διατηρητέο μνημείο, με ιστορία 120 ετών.

Αποστολή του Κέντρου Πολιτισμού είναι να πληροφορήσει τους επισκέπτες για την μοναδική ταυτότητα της περιοχής και να ερμηνεύσει τον ξεχωριστό χαρακτήρα της Μάνης. Οι αίθουσες που φιλοξενούν τη μόνιμη συλλογή είναι: Πέτρα & Τοπικά Προϊόντα, Παρθεναγωγείο και Γύθειο και η Μάνη Σήμερα, ενώ η αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων φιλοξενεί τις περιοδικές εκθέσεις. 

Με ορμητήριο το ΚΠΑΜ και μέσα από τις ψηφιακές εφαρμογές του Κέντρου και το πληροφοριακό υλικό οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν την περιήγησή τους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της. Η Μάνη αποτελεί έναν ανεξερεύνητο θησαυρό και δικαίως αποκαλείται ως «ανοιχτό μουσείο».

Παράλληλα στο ΚΠΑΜ φιλοξενείται η Καψάλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί ως δανειστική. Το Κέντρο Πολιτισμού είναι ανοικτό σε φορείς, συλλόγους και σωματεία για δράσεις που στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του τόπου και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς φιλοξενώντας περιοδικές εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης έχει χρηματοδοτηθεί  στο πλαίσιο του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΣΠΑ 2007-2013).

 

Είσοδος Ελεύθερη
Email: info@kpmanis.gr
Web: www.kpmanis.gr
Tηλ.: 2733023888 
F.: 2733023888
Βας. Γεωργίου & Αρχαίου Θεάτρου
Πρόσβαση ΑμεΑ


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19