Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
30/5/2017 - «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μικρός που ήταν πολύ μεγάλος»:Μια εκδήλωση γεμάτη συναίσθημα στην Οικία-Μουσείο Ε.Βενιζέλου #EUinMyRegion

Η Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα, Χανιά) γιόρτασε και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων αλλά και την συμμετοχή της στα Open Days 2017, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 με τουλάχιστον 200 μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στις δράσεις της.

Από το πρωί μικροί μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μικρός που ήταν πολύ μεγάλος …» και μαθητές γυμνασίου παρακολούθησαν την εκπαιδευτική ξενάγηση.  Μαζί με τους μαθητές από το πρωί αλλά και καθΆ όλη τη διάρκεια της ημέρας πλήθος επισκεπτών ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του Μουσείου, ενώ μικροί και μεγάλοι απασχολήθηκαν δημιουργικά και συνεργάστηκαν αρμονικά (οικογενειακά προγράμματα) στην Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων & Τεχνολογίας (πάζλ, παιχνίδια μυστηρίου, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια μεταμφίεσης, αφής, κρυπτόλεξα, κ.α.).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Οικίας-Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στην καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion). Η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Είχε προηγηθεί σχετική δημοσιότητα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»  http://www.venizelos-foundation.gr/article/389,  στον τοπικό Τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό), στα Μ.Μ.Ε. αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στα links:

instagram.com/venizelosmuseumchania

facebook.com/venizelosmuseum  

twitter.com/VenizelosMuseum

Η αποκατάσταση της οικίας και η μουσειoλογική μετατροπή της επιτεύχθηκε με την συμβολή  του Υπουργείου Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» - ΕΣΠΑ 2007-2013 στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση της Οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων Κρήτης» μέσω του οποίου υλοποιήθηκε η στατική αποκατάσταση και η μουσειολογική μετατροπή της οικίας Βενιζέλου σε σύγχρονο Μουσείο.



Συνημμένα Αρχεία
30/5/2017 Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τη εκδήλωση εδώ
backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19