Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
30/5/2017 - Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ "ταξιδεύει" στη Μάνη με την όμορφη εκδήλωση του Δήμου Αν.Μάνης «Μάνη: το ταξίδι της πέτρας στον τόπο και τον χρόνο».

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης συμμετείχε στην Καμπάνια "Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017" (#EUinMyRegion) και παράλληλα γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων διοργανώνοντας  εκδήλωση με τίτλο "Μάνη, το ταξίδι της πέτρας στον χρόνο και τον τόπο" υπό την μελωδία του πιάνου, στο χώρο του ΚΠΑΜ, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. 

Οι συμμετέχοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και περιηγήθηκαν στις αίθουσες του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης, όπου πραγματοποιήθηκε ερμηνευτική ξενάγηση, ενώ παράλληλα ο εκπαιδευτικός Πασχάλης Τσιτσιφύλλας ταξίδεψε μουσικά τους επισκέπτες με ένα υπέροχο ρεσιτάλ πιάνου χαρίζοντας τους όμορφες στιγμές.

Μέσω της ξενάγησης παρουσιάστηκε η ιστορία και ο τρόπος ζωής των κάτοικων της Μάνης και η μοναδική ταυτότητα της περιοχής που έχει στον πυρήνα της το στοιχείο της πέτρας.

Οι αίθουσες που φιλοξενούν τη μόνιμη συλλογή είναι: Πέτρα & Τοπικά Προϊόντα, Παρθεναγωγείο και Γύθειο και η Μάνη Σήμερα, ενώ η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων φιλοξενεί τις περιοδικές εκθέσεις. Με ορμητήριο το ΚΠΑΜ και μέσα από τις ψηφιακές εφαρμογές του Κέντρου και το πληροφοριακό υλικό οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν την περιήγησή τους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της, άλλωστε η Μάνη αποτελεί έναν ανεξερεύνητο θησαυρό και δικαίως αποκαλείται «ανοιχτό μουσείο». 

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης έχει χρηματοδοτηθεί  στο πλαίσιο του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΣΠΑ 2007-2013)



Συνημμένα Αρχεία
30/5/2017 Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τη εκδήλωση εδώ.
backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19