Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
31/5/2017 - Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό ιστολογίου «#EUinΜyRegion» («Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου») και κερδίστε ένα ταξίδι κατάρτισης στη δημοσιογραφία στις Βρυξέλλες

Συντάξτε μια ανάρτηση ιστολογίου σε οποιαδήποτε γλώσσα σχετικά με ένα έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ μέχρι τις 27 Ιουνίου και μπορεί να είστε ένας από τους τέσσερις νικητές που θα προσκληθούν στην ευρωπαϊκή εβδομάδα περιφερειών και πόλεων φέτος τον Οκτώβριο ως πλήρως διαπιστευμένος δημοσιογράφος, με επιπλέον κατάρτιση στη δημοσιογραφία με τη χρήση κινητών συσκευών και την αφήγηση ιστοριών.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απλή

Όπως και στον περσινό διαγωνισμό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι τα εξής:

  • να συντάξετε και να δημοσιεύσετε μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με ένα έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ
  • να μας αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα με τη διεύθυνση (URL) της ανάρτησής σας μέχρι τις 27 Ιουνίου 2017

Θα κάνουμε δεκτές έως και 60 αναρτήσεις που θα έχουν υποβληθεί μέχρι την προθεσμία που ορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες. Εγγυάται η συντακτική ανεξαρτησία. Αν δεν διαθέτετε προσωπικό ιστολόγιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα: αναζητούμε ενδιαφέρουσες αναρτήσεις σχετικά με ένα από τα έργα μας, όπου και αν αυτές δημοσιεύονται. Δείτε επίσης παρακάτω: Πώς ορίζεται μια ανάρτηση ιστολογίου και πόσες αναρτήσεις μπορώ να υποβάλλω;
Θα μεταφράσουμε την ανάρτησή σας στα αγγλικά (εάν είναι απαραίτητο), θα την αναδημοσιεύσουμε εδώ και θα την προωθήσουμε μέσω των σελίδων μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (FacebookTwitter) χρησιμοποιώντας το hashtag #EUinmyRegion.

Τέσσερις νικητές

Όλες οι αναρτήσεις θα αξιολογηθούν από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή. Για την ανάδειξη τριών νικητών θα συνυπολογιστούν οι βαθμολογίες της επιτροπής με την κίνηση στο διαδίκτυο και τις κοινοποιήσεις που σημειώνει κάθε ανάρτηση (βλέπε περσινούς νικητές). 
Η κίνηση και οι κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την επιλογή ενός τέταρτου νικητή «επιλογής του κοινού».

Μεγάλα βραβεία

Οι τέσσερις νικητές θα προσκληθούν στην ευρωπαϊκή εβδομάδα περιφερειών και πόλεων (ΕΕΠΠ, 9-12 Οκτωβρίου 2017) στις Βρυξέλλες ως πλήρως διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.
Αυτό σημαίνει ότι:

  • η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καλύψει όλα τα ταξιδιωτικά έξοδα καθώς και τα έξοδα διαμονής
  • θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις συνεδρίες της ΕΕΠΠ
  • θα σας βοηθήσουμε να οργανώσετε το πρόγραμμά σας έτσι ώστε να γνωρίσετε τους ομιλητές, άλλους παρευρισκόμενους, μέλη του προσωπικού διάφορων θεσμικών οργάνων της ΕΕ και πολλούς ακόμα.

Πέρσι, οι νικητές εξέφρασαν την άποψη ότι ήταν ένα σπουδαίο βραβείο (βλέπε το βίντεο με τη συνέντευξη), αλλά φέτος είναι καλύτερο καθώς οι νικητές θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη δημοσιογραφία με τη χρήση κινητών συσκευών και την αφήγηση ιστοριών, και τα δύο πριν (8 Οκτωβρίου) και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Και παρόλο που θα χρειαστεί να φέρετε το κινητό σας τηλέφωνο, θα κρατήσετε το υπόλοιπο υλικό (βλέπε σεμινάριο αφήγησης ιστοριών για νικητές).
Ελπίζουμε ότι όλοι οι νικητές θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις νέες δεξιότητες για να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν αναρτήσεις και βίντεο κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση, καθώς θα μεταφράσουμε, θα δημοσιεύσουμε και θα προωθήσουμε έως και τρεις τέτοιες αναρτήσεις από κάθε νικητή.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει

Έχετε πλήρη συντακτική ανεξαρτησία αλλά όχι πολύ χρόνο στη διάθεσή σας:

  • όσο πιο σύντομα δηλώσετε συμμετοχή, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχει η ανάρτησή σας για να συγκεντρώσει κίνηση, κάτι που θα σας βοηθήσει να κερδίσετε
  • ο διαγωνισμός κλείνει μετά τον έλεγχο και την έγκριση της 60ής ανάρτησης, ή στις 27 Ιουνίου, ανάλογα με το τι θα προηγηθεί χρονικά.

Μάθετε περισσότερα και διαδώστε τον διαγωνισμό

Αν δεν ενδιαφέρεστε να λάβετε συμμετοχή προσωπικά, πείτε το σε κάποιον που μπορεί να ενδιαφέρεται και προωθήστε τον στο Twitter και στο Facebook με το hashtag #EUinmyRegion.
Εάν ενδιαφέρεστε, τότε δείτε επίσης:

Και τέλος, μην ξεχνάτε: αν τραβήξετε μια καλή φωτογραφία για το ιστολόγιό σας (και πρέπει να το κάνετε), γιατί να μην την υποβάλετε στον διαγωνισμό φωτογραφίας και να κερδίσετε ένα μάθημα με έναν επαγγελματία φωτογράφο; 


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19