Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
30/12/2014 - Πρόσκληση υποβολής ερευνητικών προτάσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου δικτύωσης ERA-NET για τη δράση E-Rare-3: JOINT TRANSNATIONAL CALL FOR PROPOSALS (2015) FOR "European Research Projects on Rare Diseases"

Στο πλαίσιο του E-Rare-3 με σκοπό την περαιτέρω ερευνητική προσπάθεια στον τομέα των σπάνιων ασθενειών και για εφαρμογή των στόχων του “International Rare Disease Research Consortium (IRDiRC)” ανακοινώθηκε, την 20η Δεκεμβρίου 2014, Κοινή Προκήρυξη για τη συγχρηματοδότηση ερευνητικών έργων μεταξύ των κρατών που θα συμμετέχουν στη προκήρυξη, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τουρκία.

Στόχος και θεματικοί τομείς

Στόχος της πρόσκλησης είναι να επιτρέψει στους επιστήμονες σε διάφορες χώρες να οικοδομήσουν μια αποτελεσματική συνεργασία για ένα κοινό διεπιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα με βάση τη συμπληρωματικότητα και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Οι θεματικοί τομείς της προκήρυξης που έχουν αποφασισθεί από κοινού από τα συμμετέχοντα κράτη θα είναι οι ακόλουθοι:

  • Collaborative research using patient databases and corresponding collections of biological material that would generally not be possible at a national scale,
  • Research on rare diseases including genetic,
  • Research on development of applications for diagnosis and therapies for rare diseases.

Οι προτάσεις των έργων θα πρέπει να αποδεικνύουν σαφώς τον πιθανό αντίκτυπο στην υγεία, καθώς και την προστιθέμενη αξία της διακρατικής συνεργασίας: συγκέντρωση κρίσιμης μάζας των ασθενών/ βιολογικό υλικό, κατανομή των πόρων (μοντέλα, βάσεις δεδομένων, διάγνωση, κλπ), εναρμόνιση των δεδομένων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας/ καινοτόμων τεχνολογιών, κ.α.

Τα έργα που θα εγκριθούν θα είναι διάρκειας έως 36 μηνών.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων θα είναι η 18η Φεβρουαρίου 2015.

Η χρηματοδότηση των ελληνικών φορέων-μελών κοινοπραξιών, των οποίων οι προτάσεις θα εγκριθούν, θα γίνει από  τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), που αποτελεί ένα από τα πέντε τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2014-2020. Η συνολική συμμετοχή της ΓΓΕΤ στα έργα με ελληνική συμμετοχή που θα εγκριθούν έχει προγραμματιστεί  να ανέλθει σε 500.000,00 ευρώ, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης του ΕΠΑΝΕΚ η οποία αναμένεται. Το ως άνω ποσόν θα κατανεμηθεί σε 5 προτάσεις, δηλ. 100.000 ανά πρόταση με ελληνική συμμετοχή.

Για  πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις σχετικά μπορείτε να απευθύνεστε στους παρακάτω συνδέσμους :
7th JOINT CALL FOR EUROPEAN RESEARCH PROJECTS ON RARE DISEASES, JOINT TRANSNATIONAL CALL FOR PROPOSALS (JTC 2015).

Link: http://www.erare.eu/joint-call/7th-joint-call-european-research-projects-rare-diseases-jtc-2015 


Call Text

Guidelines

Pre - Proposal form

Eligibility Criteria & Greece ANNEX to the Eligibility Criteria

backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19