Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
13/6/2019 - Εντάξεις έργων στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας»

Τρία νέα έργα εντάχθηκαν στη Δράση του  ΕΠΑνΕΚ «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», η οποία έχει ως σκοπό την ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ένταξη προϋπολογισμού 1.515.534,58 ευρώ αφορά στην «Δημιουργική Επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά του Δήμου Πάργας».  Το σχέδιο αξιοποίησης του κτιρίου ως πολιτιστικού κέντρου, προβλέπει μεταξύ άλλων τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και συνεδρίων περιφερειακού, εθνικού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Με προϋπολογισμό 1.719.639,65 ευρώ εντάσσεται το «Κτίριο Γαλλικής» του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας για να μετατραπεί σε «Κοινωνικό Πολύκεντρο» (Social Hub) για τη φιλοξενία δραστηριοτήτων για την ολοκληρωμένη και συντονισμένη προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης Ευπαθών Ομάδων.

Τέλος εντάσσεται στη Δράση με προϋπολογισμό 2.147.915,13 ευρώ και η πράξη «Επανάχρηση - Αξιοποίηση Αποθηκών Αυτονόμου Σταφιδικού Οργανισμού (Α.Σ.Ο.)» στο Ξυλόκαστρο, με την οποία το σχετικό κτίριο θα μετατραπεί σε ένα Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο θα περιλαμβάνει αμφιθεατρική συνεδριακή αίθουσα, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη καθώς και αναψυκτήριο και αίθουσα κινηματογράφου.Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης πράξης ανέρχεται στα 2.147.915,13 ευρώ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις Εντάξεις εδώ.


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19