Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
4/6/2020 - Πληροφοριακό γράφημα για το «Rural Broadband» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα μεγάλο έργο του ΕΠΑνΕΚ, στρατηγικού χαρακτήρα για την ανάπτυξη της χώρας μας «εικονοποιείται» με μορφή πληροφοριακού γραφήματος infographic από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της καμπάνιας EUinmyregion.  To Rural Broadband έφερε την πρόσβαση στο γρήγορο ίντερνετ σε απομονωμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές της χώρας μας.  Με αυτό το τρόπο χιλιάδες κάτοικοι αποκτούν ουσιαστική πρόσβαση στο ίντερνετ και σε ψηφιακές υπηρεσίες και στις προϋποθέσεις για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που αυτή προσφέρει.

Το έργο για να ολοκληρωθεί έπρεπε να ξεπεράσει αρκετές προκλήσεις και δυσκολίες καθώς στο 45% της ελληνικής επικράτειας ζει μόλις το 6% του πληθυσμού της χώρας. Κάτι που μεταφράζεται στην παροχή πρόσβασης στο internet 525.000 ανθρώπων που ήταν διασκορπισμένοι σε μεγάλη έκταση.

Η ταχύτητα του δικτύου μετά την ολοκλήρωση του έργου είναι 30-50mbs και αναμένεται να αποφέρει ανάπτυξη 1,2% σε περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα βοηθώντας κατΆ αυτό το τρόπο την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του σημαντικού αυτού έργου είναι 199.715.754 ευρώ εκ των οποίων 148. 328. 807 ευρώ προέρχονται από την Ευρωπαϊκή συμμετοχή και για την ακρίβεια από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το έργο «Rural Broadband» 


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19