Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
14/1/2011 - «Απαραίτητη η άρση κάθε εμποδίου για την υγιή επιχειρηματικότητα και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς» - Συνάντηση Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά, κ. Μισέλ Μπαρνιέ

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την Εσωτερική Αγορά, κ. Μισέλ Μπαρνιέ, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε ότι το 2011 αποτελεί χρονιά - στόχο για την περαιτέρω εναρμόνιση της ελληνικής αγοράς με την ευρωπαϊκή, ενώ συζητήθηκε και η εξειδίκευση της οδηγίας 123 για τις υπηρεσίες.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην κατάθεση του νομοσχεδίου που προωθεί την απλοποίηση αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων, των μεταποιητικών δραστηριοτήτων, καθώς και των επιχειρηματικών πάρκων. Όπως επισήμανε ο Υπουργός, «το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ανταγωνιστικού, φιλικού προς τις υγιείς επιχειρήσεις, ευνοϊκού για την τόνωση του επιχειρηματικού κλίματος και κατ' επέκταση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας».

Παράλληλα τόνισε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα σημεία - ανατροπές για μια «Ελλάδα φιλική προς τις επιχειρήσεις», με καινούριες πρωτοβουλίες βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Μπαρνιέ, συμφώνησαν ότι απαιτούνται κοινές δράσεις μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ για μια περισσότερο κοινή αγορά υπέρ των πολιτών, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη χρειάζεται πολιτικές για την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας, αλλά και αγορές που στηρίζουν τα εισοδήματα των πολιτών.

Τέλος, και οι δυο συμφώνησαν στην ανάγκη να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την άρση κάθε εμποδίου για την υγιή επιχειρηματικότητα και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης