Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
30/3/2012 - Εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της Πυροσβεστικής στην ασφάλεια των υποδομών ανάπτυξης – Η συμβολή του ΕΠΑΝ & του ΕΠΑΝ ΙΙ στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος».

Εκδήλωση παρουσία του Ειδικού Γραμματέα για την Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Εμμανουήλ Πατεράκη και του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Παναγιώτη Μπονάτσου, πραγματοποιήθηκε, στις 30 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι, με θέμα «Ο ρόλος της Πυροσβεστικής στην ασφάλεια των υποδομών ανάπτυξης – Η συμβολή του ΕΠΑΝ & του ΕΠΑΝ ΙΙ στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Πυροσβεστικό Σώμα, έγινε εκτενής αναφορά της προσπάθειας που κατέβαλε και καταβάλει το Πυροσβεστικό Σώμα σε συνεργασία με φορείς του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και την πυροπροστασία, των βιομηχανικών εγκαταστάσεων εντός των ΒΙ.ΠΕ.

Αναλυτικότερα στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ και του ΕΠΑΝ Ι χρηματοδοτήθηκε το έργο με τίτλο «Κατασκευή, προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού και λειτουργία Πυροσβεστικών Σταθμών σε επιλεγμένες υφιστάμενες βιομηχανικές περιοχές (ΒΙ.ΠΕ.) Εθνικής εμβέλειας», περιλάμβανε την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικού ωφελίμου εμβαδού 1685 μ2 για τον καθένα από τους 6 νέους, σύγχρονους Πυροσβεστικούς Σταθμούς στις ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, Ιωαννίνων, Λάρισας, Λαμίας, Ξάνθης και Κιλκίς. Ενώ, εκτός από την κατασκευή των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων περιλαμβάνονταν:

  • Η προμήθεια του κατάλληλου και αναγκαίου πυροσβεστικού εξοπλισμού (ειδικότερα πυροσβεστικών οχημάτων ποικίλων τύπων, συσκευών και εργαλείων) για την επιχειρησιακή λειτουργία των Πυροσβεστικών Σταθμών.

  • Η αναγκαία επίπλωση και εξοπλισμός, ώστε οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί να καταστούν πλήρως λειτουργικοί και να στελεχωθούν άμεσα.

  • Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των πυροσβεστικών σταθμών έκτασης περίπου 20.000μ2 συνολικά (με πύργους εκπαίδευσης, χώρους στάθμευσης, δενδροφυτεύσεις κλπ).


Η συνολική δαπάνη για την ολοκλήρωση του έργου στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ Ι ανήλθε σε 19,4 εκ. ¤. Για την επιτυχή ωστόσο ολοκλήρωση του έργου συνεργάστηκαν μια σειρά φορέων και υπηρεσιών όπως η ΕΤΒΑ, η Τεχνική Υπηρεσία του Π.Σ. που συντόνισε, τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Νομαρχιών που επέβλεψαν τα έργα και η Ειδική Υπηρεσία του ΕΠΑΝ που εξασφάλισε τις προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση.

Το έργο συνεχίζεται και στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ μέσω του ΕΠΑΝ ΙΙ με τη συμπλήρωση και την ενίσχυση της επιχειρησιακής δυναμικότητας των συγκεκριμένων Πυροσβεστικών Σταθμών, με σύγχρονα πυροσβεστικά μέσα όπως έξι (6) πυροσβεστικών οχημάτων βαρέως τύπου, εξοπλισμένων με δεξαμενές νερού και αφρογόνου υγρού χωρητικότητας 10 τόνων συνολικού κόστους 1,77 εκ ¤, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η προμήθεια έξι (6) βραχιονοφόρων πυροσβεστικών οχημάτων εξοπλισμένων με δεξαμενές νερού και αφρογόνου υγρού χωρητικότητας 2,5 τόνων, μέσω ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού.

Ο Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα κ. Εμ. Πατεράκης κατά τη διάρκεια σύντομου χαιρετισμού, αφού αναφέρθηκε στο ρόλο της Πυροσβεστικής στην προστασία προσώπων και περιουσιών, υπογράμμισε τη συμβολή της πυροπροστασίας στο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πρόγραμμα "Κατασκευή, προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού και λειτουργία πυροσβεστικών σταθμών σε επιλεγμένες υφιστάμενες βιομηχανικές περιοχές" τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη δράση έρχεται να υπηρετήσει τον τρίτο μεγάλο πυλώνα του ΕΠΑΝ και του ΕΠΑΝ ΙΙ, που είναι η δημιουργία περιβάλλοντος ασφάλειας στις υποδομές των επιχειρήσεων, κάτι που όπως χαρακτηριστικά είπε είναι καθοριστικός παράγοντας στην ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Ο κύριος Πατεράκης συνεχάρη τον Αρχηγό και τα στελέχη της Πυροσβεστικής για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης τόσο στη Γ`Α προγραμματική περίοδο όσο κα στην Δ`Α.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπαρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Γεώργιος Μαρματάκης, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ. Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, οι Προϊστάμενοι Α`Α και Β`Α Κλάδου του Α.Π.Σ., οι Διοικητές Δ.Π.Υ. Αθηνών, Πειραιώς, Δυτικής, Ανατολικής Αττικής, και 1ης Ε.Μ.Α.Κ., ο Υποδιοικητής του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., οι Διευθυντές Διευθύνσεων του Α.Π.Σ., συνάδελφοι των Υπηρεσιών της Αττικής, ενώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης παρέστησαν ο κ. Απόστολος Μακρυκώστας χειριστής του συγκεκριμένου έργου, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρηματικού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας καθώς και πλήθος στελεχών του ΥΠ.Α.Α.Ν.


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης