Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
18/9/2012 - Συνάντηση ΥΠΑΝΥΠ Κ. Χατζηδάκη με Επικεφαλής της Task Force H. Reichenbach

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), Horst Reichenbach.

Αμέσως μετά στις δηλώσεις τους επεσήμαναν τα εξής:

Κ. Χατζηδάκης:  «Πρέπει να κάνουμε σε λίγους μήνες στην Ελλάδα, αυτό που δεν έγινε για αρκετά χρόνια. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Θέλουμε να είμαστε το υπουργείο των διαρθρωτικών αλλαγών και δουλεύουμε με στοχοδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα για να πετύχουμε στους στόχους μας.

Στόχος μας βέβαια βασικός, είναι η όποια συμφωνία με τους εταίρους μας να μην έχει μόνο την διάσταση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και τη διάσταση ενός αναπτυξιακού πακέτου για την Ελλάδα. Αυτό ήταν το μήνυμα που στείλαμε σήμερα και στον κ. Ράιχενμπαχ και πιστεύουμε πως όλοι μαζί θα συνεργαστούμε έτσι ώστε να πετύχουμε τους κοινούς στόχους.

Καταλαβαίνουμε ότι και η πλευρά των εταίρων μας, η πλευρά της Ευρώπης, θέλει να πετύχει το πρόγραμμα γιατί θα είναι και δική τους επιτυχία,  αλλά ξεκαθάρισα ότι αυτή η επιτυχία θα είναι ακόμη  μεγαλύτερη για εμάς.  Όχι κομματικά, εθνικά. Η επιτυχία του προγράμματος θα είναι επιτυχία για την Ελλάδα και για τις οικογένειες μας».

H. Reichenbach: «Κύριε υπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνάντηση. Αυτό είναι το υπουργείο, που είναι η κινητήριος δύναμη για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης στην ελληνική κυβέρνηση.

Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει γίνει πρόοδος και είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο ο υπουργός προσδιόρισε τις προτεραιότητες, οργάνωσε την αναγκαία παρακολούθηση σε όλες αυτές τις προτεραιότητες και τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι και ικανοί να εφαρμόσουν όλες αυτές τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε 100 ημέρες στην εξουσία και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε διαφορετικούς τομείς, είναι πολύ εντυπωσιακή».


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης