Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
4/10/2013 - Από 7 έως 10 Οκτωβρίου, η εκδήλωση «Open Days - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων» στις Βρυξέλλες.

Η 11η ετήσια, τετραήμερη εκδήλωση «OPEN DAYS – «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων» που πραγματοποιείται από τις 7-10 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, αποτελεί την μεγαλύτερη στο είδος της και είναι μια ευκαιρία επικοινωνίας και συνεργασίας για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους πολιτικούς και τους εμπειρογνώμονες, για να συζητήσουν τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζει η περιφερειακή πολιτική της ΕΕ σήμερα.

Περισσότεροι από 5500 εκπρόσωποι περιφερειών και πόλεων ανά την Ευρώπη θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή απόψεων και προσεγγίσεων, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η επόμενη γενιά των επενδύσεων στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ μπορούν να φέρουν και πάλι την Ευρώπη στην πορεία για την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.

Ο Επίτροπος κ. Hahn, αναφερόμενος στην επικείμενη εκδήλωση, δήλωσε:

«Η φετινή εκδήλωση OPEN DAYS θα αποτελέσει το έναυσμα για τον τρόπο με τον οποίο θα επενδύσουμε και θα προγραμματίσουμε τους πόρους μας κατά τα επόμενα επτά έτη. Η εκδήλωση OPEN DAYS 2013 έφθασε σε μια αποφασιστική στιγμή για την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ.

Οι διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής βρίσκονται σε τελική φάση, ενώ οι περιφέρειες εργάζονται πολύ στενά με τις υπηρεσίες της Επιτροπής για την προετοιμασία του εδάφους και για την παρουσίαση των στρατηγικών τους για τα προγράμματα της επόμενης γενιάς. Η νέα μας, αναμορφωμένη πολιτική θα προσφέρει στις περιφέρειες μια πραγματική ευκαιρία να επενδύσουν στο μέλλον στην ανάπτυξη και στην ευημερία.

Πρόκειται για τη στόχευση επενδυτικών προτεραιοτήτων, αλλά ταυτόχρονα για την αξιοποίηση των επιμέρους πλεονεκτημάτων των πόλεων και των περιφερειών μας. Ανυπομονώ να συζητήσουμε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η περιφερειακή πολιτική μπορεί να συμβάλει στη μεταμόρφωση των πόλεων και των περιφερειών μας, καθιστώντας τις περισσότερο ανταγωνιστικές, ενισχύοντας την ανάπτυξη και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.»


Σημαντικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των Open Days 2013:

  • Ο πρόεδρος κ. Valcárcel και ο Επίτροπος κ. Hahn θα φιλοξενήσουν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον Τύπο στις 7 Οκτωβρίου στις 13:30 στην Επιτροπή των Περιφερειών.
  • 19 άτομα που έφτασαν στον τελικό κύκλο του διαγωνισμού σε τέσσερις κατηγορίες για τα βραβεία «RegioStars» του 2014 θα αναδειχθούν κατά τη διάρκεια ολοήμερου εργαστηρίου στο κτίριο Charlemagne, στις Βρυξέλλες.
  • Παρουσίαση των βασικών πορισμάτων της έρευνας με τίτλο «Ποιότητα ζωής στις ευρωπαϊκές πόλεις» — στην οποία 41 000 πολίτες από 79 πόλεις εκφράζουν την άποψή τους για την αστική ζωή: την Τρίτη 8η Οκτωβρίου, 16:30 – 17:15 στο Berlaymont, στην αίθουσα Schuman.
  • «100 EUrban solutions» υπαίθρια έκθεση που εγκαινιάστηκε από τον επίτροπο κ. Hahn και τον κ.Rudi Vervoort, πρωθυπουργό της περιοχής Βρυξελλών-Πρωτευούσης την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 17:00 στην Place Jean Rey, Bρυξέλλες και διάφορες εκδηλώσεις δικτύωσης πραγματοποιούνται το βράδυ στις 8 Oκτωβρίου σε άλλους 12 χώρους κατά μήκος της διαδρομής της έκθεσης.
  • Οι νικητές του 2014 στον διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Europe in my region» από την Ελλάδα, την Ουγγαρία και τη Μάλτα θα παρουσιαστούν με τα βραβεία τους από τον Επίτροπο κ. Hahn την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου στις 11:15 στο κτίριο Charlemagne.
  • Νέο στοιχείο στην εκδήλωση OPEN DAYS για το έτος αυτό είναι μια τάξη αριστούχων Master Class για 77 επιλεγμένους φοιτητές διδακτορικών σπουδών και ερευνητές στην αρχή της σταδιοδρομίας τους στον τομέα της περιφερειακής και της αστικής πολιτικής.
  • Παράλληλα με τα σεμινάρια στις Βρυξέλλες, πάνω από 300 εκδηλώσεις με την επιγραφή «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου/πόλη μου» θα πραγματοποιηθούν έως τον Δεκέμβριο του 2013.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης