Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
8/10/2013 - Πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα (7 – 11 Οκτωβρίου 2013)

AGENDA ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

A. Νέα / Δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

Δευτέρα 7 – Πέμπτη 10 Οκτωβρίου: OPEN DAYS 2013: Οι Περιφέρειες και οι πόλεις της Ευρώπης απογειώνονται για το 2020 και επενδύουν στην ανάπτυξη. Από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η ενδέκατη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, η οποία θα φέρει σε επαφή περισσότερους από 5.500 υπευθύνους χάραξης πολιτικής, πολιτικούς και εμπειρογνώμονες, προκειμένου να συζητήσουν τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιφερειακή πολιτική της ΕΕ σήμερα.

 

Τρίτη 8 Οκτωβρίου: Κοινή παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ΟΟΣΑ των αποτελεσμάτων της έρευνας για τις δεξιότητες ενηλίκων. Η έρευνα διενεργήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος για τη Διεθνή Αξιολόγηση ικανοτήτων ενηλίκων (Programme for the International Assessment of Adult Competencies – PIAAC), το οποίο εποπτεύεται από τον ΟΟΣΑ, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και των συμμετεχουσών χωρών και, για πρώτη φορά, θα περιέχει συγκριτικά στοιχεία για τις δεξιότητες ανάγνωσης, γραφής, αριθμητικής και επίλυσης προβλημάτων του ενήλικου πληθυσμού σε 24 χώρες.

 

Β. Οπτικοακουστικό υλικό

 

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I075692&videolang=el&sitelang=en    

 

Σε ένα λεπτό

 

Σε αυτό το δυναμικό βίντεο παρακολουθούμε ένα λεπτό από μια συνηθισμένη ημέρα ενός τελωνείου. Με αντίστροφη μέτρηση 60 δευτερολέπτων παρουσιάζονται αποκαλυπτικά και εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία σχετικά με το έργο της Τελωνειακής Ένωσης. Μεταφορά τόνων εμπορευμάτων, παρακράτηση παραποιημένων προϊόντων, υποβολή τελωνειακών δηλώσεων: Αυτή η παρασκηνιακή ματιά στις δραστηριότητες της Τελωνειακής Ένωσης απεικονίζει με πειστικό τρόπο τη σημασία της για τη σύγχρονη Ευρώπη.

(Ημερομηνία: 25/09/2013, Διάρκεια: 01:32)

 

Γ. Δράσεις της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα

 

Σάββατο 5 Οκτωβρίου: Απονομή μεταλλίου στο ΕΚΑΒ Κρήτης, εθνικό νικητή του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2013 – Συνδιοργάνωση του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9, Ηράκλειο Κρήτης – ώρα: 19:30).

 

Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Οκτωβρίου: Διημερίδα «Η Ελλάδα σε μετάβαση: Διαμόρφωση μιας πολιτικής καινοτομίας για την Ελλάδα» – Συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Εργασίας με έδρα τη Βόννη (Institute for the Study of LabourIZA), του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Ιδρύματος Μποδοσάκη, της Eurobank και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο – ώρα 09:30-19:30).

 

Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Οκτωβρίου: Διεθνές Συνέδριο εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας το ΑΆ εξάμηνο του 2014 με θέμα: «Για να ξεπεράσει την κρίση, η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει» – Συνδιοργάνωση του ΕΚΕΜΕ – ΤΕPSA, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Υπουργείου Εξωτερικών (Αίθουσα "Γ. Κρανιδιώτης" του Υπουργείου Εξωτερικών, Ακαδημίας 1, Αθήνα – ώρα 14:30).

 

Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Οκτωβρίου: Σεμινάριο Περιφερειακού Τύπου – Συνδιοργάνωση του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Κέρκυρα).

 

 

 


8/10/2013 Agenda 7-11/10/2013
backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης