Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
18/11/2010 - Συνάντηση Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, κ. José Ángel Gurria

Τη συμβολή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην διαμόρφωση μακροχρόνιας αναπτυξιακής στρατηγικής για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, συζήτησαν σήμερα στο Παρίσι ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, κ. José Ángel Gurria και τον επικεφαλής οικονομολόγο του οργανισμού, κ. Pierre Carlo Padoa.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα  του ΟΟΣΑ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η σπουδαιότητα μιας μακροχρόνιας αναπτυξιακής στρατηγικής για έξοδο από την κρίση. Ο κ. José Ángel Gurria εξέφρασε την πίστη του στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας ΟΟΣΑ-Ελλάδας στους τομείς του επενδυτικού νόμου, της εξωστρέφειας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ειδικότερα, διερευνήθηκε η δυνατότητα συμβολής του ΟΟΣΑ στα εξής:

  • Στη σύνταξη Έκθεσης Αξιολόγησης των Υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τη διαχείριση των επενδυτικών κινήτρων καθώς και στην παρουσίαση Πρότασης για το ποιες πρέπει να είναι οι βέλτιστες πρακτικές διοίκησης και διαχείρισης, εν όψει των τομών που εισάγει ο νέος Επενδυτικός Νόμος
  • Στην ανταλλαγή εμπειρίας σε θέματα στοχευμένων πολιτικών για την εξωστρέφεια
  • Στη μεταφορά εμπειρίας τρίτων χωρών, σχετικά με την τεκμηριωμένη μέτρηση προβλημάτων ρευστότητας και πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίων, τα οποία αντιμετωπίζουν οι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.
  • Στην ανάπτυξη νέων μορφών περιφερειακής διακυβέρνησης.


Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν επίσης θέματα οικονομίας σε ευρωπαϊκό και ευρύτερα παγκόσμιο επίπεδο. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και μέτρων που ενισχύουν την ανάπτυξη και τονίστηκε η σημασία της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της πράσινης ανάπτυξης. Τόσο ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όσο και κ. José Ángel Gurria και ο κ. Pierre Carlo Padoa συμφώνησαν ότι είναι κομβικό στοιχείο για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση η δημιουργία ενός θετικού κλίματος που να αναδεικνύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έκανε παρέμβαση στο Συνέδριο του ΟΟΣΑ για τις Μεσαίες και Μικρές Επιχειρήσεις και την Επιχειρηματικότητα, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης .


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης