Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΥπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ & ΤΣ
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

GR / EN
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα Αυξήστε το μέγεθος των γραμμάτων Μειώστε το μέγεθος των γραμμάτων
Νέα και Ενδιαφέροντα
1/12/2010 - Δήλωση Υπουργού Περιφερειακής ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, μετά τη συνάντηση με το προεδρείο του Σ.Ε.Β. - «Να υπερβούμε τους παραδοσιακούς μας ρόλους»

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε μαζί, ώστε να διαμορφώσουμε ένα νέο Εθνικό Σύμφωνο για την Ανάπτυξη, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στόχους, δράσεις και χρονοδιάγραμμα», ζήτησε σήμερα από τους κοινωνικούς εταίρους ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παραλαμβάνοντας μελέτη για τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που του παρέδωσε το Προεδρείο του ΣΕΒ.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επισήμανε ότι η σημερινή συνάντηση εκπέμπει το μήνυμα ότι «για να δημιουργήσουμε συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης, οφείλουμε όλοι να υπερβούμε τους παραδοσιακούς μας ρόλους, να σκεφτόμαστε δημιουργικά και να είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, ώστε να προλαμβάνουμε τις εξελίξεις». Ακόμη, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η προσπάθεια για αναθέρμανση και επανεκκίνηση της οικονομίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «την επόμενη εβδομάδα παρουσιάζουμε το νέο επενδυτικό νόμο, καθώς και την εθνική μας στρατηγική για τις εξαγωγές. Γυρίζουμε σελίδα, γράφοντας ένα νέο αναπτυξιακό αφήγημα για τη χώρα, για τη νέα γενιά, για να αποκτήσουμε υγιείς και βιώσιμες οικονομικές βάσεις».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Υπουργού:

«Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και το προεδρείο του πήραν μια σημαντική πρωτοβουλία: να καταγράψουν μια σειρά από εμπόδια για την επιχειρηματικότητα.

Σήμερα με ενημέρωσαν και μου παρέδωσαν την πάρα πολύ χρήσιμη μελέτη τους. Τους συγχαίρω για την πρωτοβουλία τους. Είναι πράξη ευθύνης και σημαντική συνεισφορά στην προσπάθειά μας να καταρτίσουμε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθεια: την επόμενη εβδομάδα παρουσιάζουμε το νέο επενδυτικό νόμο, καθώς και την εθνική μας στρατηγική για τις εξαγωγές. Γυρίζουμε σελίδα, γράφοντας ένα νέο αναπτυξιακό αφήγημα για τη χώρα, για τη νέα γενιά, για να αποκτήσουμε υγιείς και βιώσιμες οικονομικές βάσεις.

Η σημερινή συνάντηση όμως εκπέμπει άλλο ένα σημαντικό μήνυμα.

Ότι για να δημιουργήσουμε συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης, οφείλουμε όλοι να υπερβούμε τους παραδοσιακούς μας ρόλους.

Να σκεφτόμαστε δημιουργικά.

Να είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες.

Να προλαμβάνουμε τις εξελίξεις, πριν οι εξελίξεις μας προλάβουν.

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση και την πρωτοβουλία του ΣΕΒ, καλώ και τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εμπόρους, τους νέους επιχειρηματίες, τα ερευνητικά ινστιτούτα να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε μαζί.

Στόχος μας είναι ένα Εθνικό Σύμφωνο για την Ανάπτυξη, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στόχους, δράσεις και χρονοδιάγραμμα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».


backεπιστροφή



infoepan@mou.gr

801 11 36300

Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Facebook Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Linked In Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο Twitter Το ΕΠΑΝ ΙΙ στο YouTube
Ημερίδα παρουσίασης και διαβούλευσης του πλαισίου στρατηγικής του ΕΠΑνΕΚ -κίνηση
Europe In My Region Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων
Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των Περιφερειών στους Τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών με τη χρηματοδότηση των ΠΕΠ

Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Jeremie


Ανάπτυξη
Νέος Επενδυτικός Νόμος

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
ΚΠΣ 2000-2006 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Χάρτης ιστοχώρου

Στατιστικά στοιχεία ιστοχώρου

Όροι χρήσης

Ομάδα έργου

Υπεύθυνος ιστοχώρου

Γραφείο Πληροφόρησης:
Λεωφ. Μεσογείων 56,
11527, Αθήνα
Τηλ: 801 11 36 300
Fax: 210 74 73 666 ώρες 8 πμ-7.00 μμ
Διάυγεια
Συμβατό με τις προδιαγραφές W3C WAI σε επίπεδο ΑΑ

Πιστοποιημένο από τον οργανισμό TUV

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης