Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
19/12/2016 - Υπογράφηκε η ενεργοποίηση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account) για τις 4 δράσεις του ΕΠΑνΕΚ

Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση για την ενεργοποίηση του Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account), για τις 4 δράσεις επιχειρηματικότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση,  της Ειδικής Γραμματέως ΕΤΠΑ και ΤΣ κας Ευγενίας Φωτονιάτα,  του Προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κου Κωνσταντίνου Γ. Βαρλαμίτη και του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης ΕΠΑνΕΚ)  κου Θωμά – Φωκίωνα Αλγιανάκογλου.

Με την σύμβαση αυτή δημιουργήθηκαν 4 λογαριασμοί escrow / ένας για κάθε δράση.

Ο Καταπιστευτικός Λογαριασμός (Escrow Account),  προσφέρει τη δυνατότητα αποδέσμευσης της χρηματοδότησης για όσους έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΕΠΑνΕΚ, χωρίς την απαίτηση εγγυητικής επιστολής. Μέσω του λογαριασμού αυτού θα εξοφλούνται απευθείας οι Προμηθευτές των Δικαιούχων.

Η χρήση του escrow account από τους Δικαιούχους  δεν είναι υποχρεωτική. Ο κάθε Δικαιούχος, δύναται είτε να αξιοποιήσει τον Ανοιχτό Καταπιστευτικό Λογαριασμό, είτε να ακολουθήσει την παραδοσιακή διαδικασία λήψης της προκαταβολής ή και καταβολής της επιχορήγησης.

Η ενεργοποίηση του Λογαριασμού ανταποκρίνεται σε ένα βασικό, διαχρονικό αίτημα των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας, αλλά και μεγάλου πλήθους υποψήφιων επενδυτών που επιδεικνύουν διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας η δε χρήση αυτού θα ενισχύσει την ρευστότητα της αγοράς.

Δείτε εδώ ενημερωτικό σημείωμα για το Εscrow Αccount

Δείτε εδώ την σχετική Ανακοίνωση του Υπουργείου για το Escrow Account


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19